ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ LIVE : ΣΟΚ στους συνταξιούχους !1εκ. χάνουν τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ

: ΣΟΚ στους !1εκ. χάνουν τις – ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ! , (ika.gr)

  Στο 1 εκατ. προσδιορίζει το ΕΝΔΙΣΥ τους  που δεν θα λάβουν αύξηση με το νέο έτος, λόγω προσωπικής διαφοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το vimaorthodoxias.gr

Στην παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Βουλή ο πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τονίστηκε ότι πρέπει να εισαχθεί ειδική διάταξη με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις καταβαλλόμενες 

Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε και στην ρύθμιση των οφειλών, που με το νέο νόμο αυξάνονται σε 24 οι δόσεις αποπληρωμής. Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει οι δόσεις να γίνουν 120, ώστε να στηριχθούν έμπρακτα οι οφειλέτες και να αυξηθούν τα έσοδα του Με τον τρόπο αυτό εκτίμησε ότι θα καταφέρουν να πάρουν την σύνταξή τους, οι χιλιάδες συνταξιούχοι που έχουν χρέη προς τον Φορέα.

Στην παρέμβαση του ΕΝΔΙΣΥ, ειδική αναφορά έγινε για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ. Όπως επισημάνθηκε οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες. Η σημερινή Κυβέρνηση κατήργησε την 13η σύνταξη που πρόσφερε 1,1 δισ. ευρώ τον χρόνο στους συνταξιούχους. Γι’ αυτό και το Δίκτυο ζήτησε να επανέλθει αναδρομικά από το 2020, η διάταξη για την 13η σύνταξη. Επίσης, πρότεινε και πάλι την επαναφορά του ΕΚΑΣ, ως ουσιαστικό μέτρο στήριξης των χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ κατήγγειλε ότι, ειδικά για τους δημόσιους υπαλλήλους, η Κυβέρνηση αυξάνει έως επτά έτη τα όρια ηλικίας για χορήγηση μειωμένης σύνταξης.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Χατζόπουλου, υπήρξε παρέμβαση από το προεδρείο της Επιτροπής, για το γεγονός ότι είχε ξεπεραστεί ο χρόνος που είχε δοθεί, με συνέπεια να προκύψει έντονη λεκτική αντιπαράθεση.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ LIVE : ΣΟΚ στους συνταξιούχους !1εκ. χάνουν τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ – Καταβολή συντάξεων

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το (ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

ΤηνΤρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Δεκεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

  • (oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
  • -Ο   (oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
  • -Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
  • -Το (nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
  • -Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
  • -Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
  • -Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
  • -Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ- ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΩΣ 31/12/2022: ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.
Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

ΑΜΗΝ! ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΞΗ: Αύξηση 7,75% σε συνταξιούχους – Ποιοι θα λάβουν μία επιπλέον σύνταξη

«Με το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα προτείνουμε σειρά θετικών πρωτοβουλιών για τη και άλλων ευάλωτων συμπολιτών μας, παρεμβάσεις κοινής λογικής και δικαιοσύνης και νέα μέτρα κοινωνικής προστασίας. Διερωτώμαι πώς θα τοποθετηθείτε διότι εάν ψηφίσετε τα άρθρα αυτά, θα είστε ανακόλουθοι με την καταστροφολογία σας, αν τα καταψηφίσετε στρέφεστε εναντίον μιας σειράς κοινωνικών ομάδων!», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης σήμερα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.