Δύο φεστιβάλ ομοφυλοφίλων στη Θεσσαλονίκη

Δύο διαφορετικά “Φεστιβάλ Υπερηφάνειας” θα πραγματοποιηθούν φέτος στη Θεσσαλονίκη για τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφί, τρανς, κουίρ, ίντερσεξ και ασέξουαλ (ΛΟΑΤΚΙΑ+) ατόμων.

Η διαφωνία ορισμένων εκ των ατόμων που συμμετείχαν μέχρι πέρυσι στο Thessaloniki Pride με την ύπαρξη χορηγών στη διοργάνωση, τους έκανε να λάβουν απόφαση να διοργανώσουν ένα ξεχωριστό Thessaloniki Pride, το RADical Pride.

Το 1ο Αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου και αφιερώνεται στη μνήμη της Τουρκάλας τρανς ακτιβίστριας Hande Kader, την οποία βίασαν και έκαψαν ζωντανή τον περσινό Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ, το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου και φέτος θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες. Το 6ο Thessaloniki Pride θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως και τις 17 Ιουνίου με σύνθημα “Ελα όπως είσαι” και τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου και το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.