ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ! Στα κάγκελα οι συνταξιούχοι για τα… άφαντα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ! Στα κάγκελα οι συνταξιούχοι για τα… άφαντα στις (www.ika.gr), ΝΑΤ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr)- ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Τεράστια θεωρεί στην παρούσα φάση το Οικονομικό Επιτελείο, ότι είναι η δημοσιονομική δαπάνη ύψους 2,5 δισ. ευρώ καθαρά (3,6 δισ. ευρώ μικτά) για να καλυφθεί το σύνολο των συνταξιούχων και να λάβει , παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το vimaorthodoxias.gr

Βέβαια, σύμφωνα με το endisy.gr, οι αντιδράσεις των συνταξιούχων είναι ιδιαίτερα έντονες και προκαλούν τριγμούς στο Μαξίμου, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως… προεκλογική. Το γεγονός ότι ζητείται να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και, αναλαμβάνοντας σχετική πρωτοβουλία, να διορθωθεί η αδικία που συντελέστηκε με το ΣτΕ, ασφαλώς και αξιολογείται. Aλλά την ίδια στιγμή, οι αυξημένες δαπάνες που καλείται να διαχειριστεί το υπουργείο Οικονομικών, λόγω και του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους, δεν αφήνουν περιθώρια για πρόσθετες παροχές και μάλιστα τόσο υψηλής δημοσιονομικής επιβάρυνσης.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να υπάρξει αλλαγή των δεδομένων, μιας και η χώρα φαίνεται να βαδίζει ολοταχώς προς τις κάλπες. Όμως, έως τώρα, ο δημοσιονομικός χώρος μπορεί να αναζητείται, αλλά μάλλον δεν υπάρχει…

Έκτακτο!!! Βγήκαν μόλις ! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ , ΝΑΤ, ΕΦΚΑ 2020

Άλλωστε, έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης (Γεραπετρίτης, Σταϊκούρας), περιορίστηκαν σε συνεντεύξεις τους να αναφερθούν στο ότι σέβονται τις όποιες δικαστικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) που επισημαίνει την ευθύνη της Κυβέρνησης αφού νομοθέτησε την διάταξη (ν.4714/20 αρ. 114), που ουσιαστικά απαγορεύει στους συνταξιούχους να διεκδικήσουν τα αναδρομικά από περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και σε δώρα. Το ΕΝΔΙΣΥ υπενθυμίζει ότι «υπήρξαν μαζί με άλλους και υπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη (Πέτσας, Βρούτσης), που κατηύθυναν τους συνταξιούχους να μην υποβάλλουν αγωγές γιατί δεν υπήρχε λόγος! Και συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, 15/7/2020 είπε: «Η έκκληση που θα ήθελα να κάνω είναι οι συνταξιούχοι να έχουν λίγη υπομονή και να μην προσφεύγουν σε ένδικα μέσα» Γι’ αυτό χαρακτηρίζει «ηθικό χρέος» του κ. Μητσοτάκη να αποζημιωθούν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι για δώρα κύριας, δώρα επικουρικής και περικοπές της επικουρικής σύνταξης και αφορολόγητα.

ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ! Στα κάγκελα οι συνταξιούχοι για τα… άφαντα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Αυγούστου 2022 είναι οι εξής:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες)

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Αυγούστου 2022 είναι:

Το ΙΚΑ (www.ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ (www.ika.gr)  θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Η είδηση της ΧΡΟΝΙΑΣ για τους συνταξιούχους 2022! ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 3.565 ευρώ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΝΑΤ

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Αυγούστου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ (www.oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Ο ΟΓΑ (www.oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Συντάξεις ΝΑΤ

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Συντάξεις Δημοσίου (πληρωμή με ΑΜΚΑ)

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Αυγούστου 2022 όπως το Δημόσιο)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Αυγούστου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο)

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Έκτακτη είδηση: Ποιοι και γιατί δεν πληρώθηκαν ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ