Δελτίο ειδήσεων 28/5/2022: Εν εξελίξει η πληρωμή στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ- ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ

Δελτίο ειδήσεων 28/5/2022: Εν εξελίξει η  (ika.gr), , ΔΕΚΟ, (nat.gr)- ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ – (opekepe.gr)

Συνεχίζονται οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών  Ιουνίου στους δικαιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το vimaorthodoxias.gr

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα 27 Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς:   (ika.gr),, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Στις 30 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς:   (ika.gr),, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Επισημαίνεται ότι το ποσό της σύνταξης πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων αργά το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Διπλές αυξήσεις έως 135 ευρώ το μήνα στις συντάξεις παλαιών ασφαλισμένων και πάνω από 200 ευρώ το μήνα στις συντάξεις νέων ασφαλισμένων προβλέπεται να δοθούν το 2023 σε περίπου 700.000 συνταξιούχους από τα Ταμεία του ΕΦΚΑ.
Η διπλή αύξηση προέρχεται από τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων με τους βελτιωμένους συντελεστές του νόμου 4670/2020 (νόμος Βρούτση) για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και από το «ξεπάγωμα» όλων των κύριων συντάξεων από 1ης/1/2023 και μετά, με αυξήσεις βάσει πληθωρισμού και ανάπτυξης σε ένα ποσοστό που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στο 5%.

 

Δελτίο ειδήσεων 28/5/2022: Εν εξελίξει η πληρωμή στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ- ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι γίνεται με τους αγρότες

Στις 56.000 οριστικοποιημένες και 313.000 πρόχειρες ανέρχεται το πλήθος των αιτήσεων ΕΑΕ 2022 () που έχουν κατατεθεί μέσω του δικτύου των πιστοποιημένων ΚΥΔ στο κυβερνητικό νέφος (G -Cloud), ενώ ο ρυθμός υποβολής και οριστικοποίησης αυξάνεται καθημερινά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του (opekepe.gr), «ο οργανισμός θα συνεχίσει να βελτιώνει τόσο τις λειτουργικές υπηρεσίες της εφαρμογής ΕΑΕ 2022 όσο και τις υπηρεσίες ενημέρωσης και επίλυσης προβλημάτων προς τα ΚΥΔ, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη ροή της συλλογής των αιτήσεων των γεωργών μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 30-06-2022 (για τις αιτήσεις χωρίς ποινή)».

Να σημειωθεί ότι η μεταφορά της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο κυβερνητικό νέφος, πέραν από την μείωση του κόστους, συνοδεύεται με μια σειρά από ενέργειες θεσμικής ενδυνάμωσης της θέσης και του ρόλου του ΟΠΕΚΕΠΕ ενόψει της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την επόμενη περίοδο.

ΝΕΟΙ πίνακες για ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ – Πότε όμως θα γίνει το ….θαύμα;!!

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ …για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Αυξήσεις έως 248 ευρώ/μήνα για ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, ΑΜΕΑ, ΕΦΚΑ