400.000 συνταξιούχοι κερδίζουν την μάχη των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

κερδίζουν την μάχη των (www.ika.gr), ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

: Δικαιώνονται κατά εκατοντάδες οι από όλα τα Ταμεία, ακόμη και από τον ΟΓΑ, για Δώρα που κόπηκαν από τη σύνταξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το vimaorthodoxias.gr

Σε εκκρεμείς δίκες είναι περίπου και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τις κερδίσουν, αλλά θα περιμένουν ίσως και μια 5ετία μέχρι να πάρουν τα αναδρομικά τους, διότι δεν είναι εφικτό να δικαστούν όλες μαζί οι υποθέσεις. Αν, όμως, βγει υπέρ τους και το ΣτΕ για τα ίδια αναδρομικά που διεκδικούν στα δικαστήρια, τότε δημιουργείται η νομολογιακή βάση για να κριθούν θετικά όλες οι δίκες που έχουν ως αντικείμενο διεκδικήσεων τα αναδρομικά του 11μήνου σε επικουρικές και Δώρα, χωρίς να χρειαστεί η πολύχρονη ταλαιπωρία. Επιπρόσθετα, η τελική απόφαση του ΣτΕ θα λειτουργήσει και προς την κατεύθυνση της συνολικής νομοθετικής ρύθμισης για τα αναδρομικά από την κυβέρνηση.

Το γεγονός, όμως, ότι οι δικαστικές αποφάσεις πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι ίσως ανακοινωθεί και η απόφαση του ΣτΕ ως το τέλος Ιουλίου -που διακόπτουν τα δικαστήρια λόγω θέρους-, διαφορετικά αναμένεται από Σεπτέμβριο.

Πρόσφατα εκδόθηκαν η 4809 και 4813 αποφάσεις από το Μονομελές Πρωτοδικείο (31ο) Αθήνας και έχουν όλο το πακέτο των διεκδικούμενων αναδρομικών που υπολείπεται να πάρουν οι συνταξιούχοι, δηλαδή για τις επιστροφές μειώσεων των νόμων 4051 και 4093 στις επικουρικές τους και για τα Δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Έκτακτο !!!Ποιοι αγρότες θα λάβουν επιστροφή πετρελαίου και πως – ΟΣΔΕ 2022- ΟΠΕΚΕΠΕ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΑΜΕΑ

Για το λόγο αυτό, θεωρούνται ως αποφάσεις-πιλότος για όσα αναμένεται να αποφασιστούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, για το ίδιο πακέτο

Οι συνταξιούχοι κέρδισαν να πάρουν αναδρομικά για τις αντισυνταγματικές περικοπές που είχαν στο 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 στις επικουρικές τους συντάξεις και στα Δώρα κύριων και επικουρικών που έμειναν εκτός από τις πληρωμές που έγιναν για τις μειώσεις του ίδιου 11μήνου στις κύριες συντάξεις με το νόμο 4714/2020. Η διελκυστίνδα που εξελίσσεται στα δικαστήρια ξεκίνησε διότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε εν συνόλω (δηλαδή για κύριες, επικουρικές και Δώρα) την αντισυνταγματικότητα των επίμαχων περικοπών, αλλά η κυβέρνηση, βασιζόμενη το 2020 σε νεότερη απόφαση του ΣτΕ (1439/2019) με την οποία ξεκαθαρίστηκε ότι τα επίμαχα αναδρομικά αφορούν στο 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, ερμήνευσε τις οδηγίες της απόφασης αυτής ως αφορούσες μόνον τα αναδρομικά κύριων συντάξεων, τα οποία και κατέβαλε με 1 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους. Για τα υπόλοιπα αναδρομικών σε επικουρικές και Δώρα παρέπεμψε τους συνταξιούχους στην κρίση των δικαστηρίων. Τα δικαστήρια, ερμηνεύοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών, δικαιώνουν τους συνταξιούχους και τους δίνουν τα αναδρομικά των παράνομων μειώσεων επικουρικών και Δώρων.

Με την πρώτη απόφαση (την 4809/2022) που αφορά διεκδικήσεις συνταξιούχων της ΑΤΕ για το διάστημα 2012-2016, το δικαστήριο, αφού περιόρισε τις διεκδικήσεις τους στο 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, υποχρεώνει το ΕΤΕΑΕΠ να καταβάλει αναδρομικά από 2.700 ευρώ ως και 7.854 ευρώ.

Με τη δεύτερη απόφαση (την 4813/2022) δικαιώνονται της ΔΕΗ με αναδρομικά από μειώσεις που έγιναν στις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα με ποσά φτάνουν ως και τις 8.581 ευρώ.

Οι δύο αποφάσεις εκδόθηκαν 12 και 15 Απριλίου 2022 και δημοσιοποιήθηκαν από τον δικηγόρο Λ. Αποστολίδη.

Σε άλλες δύο πρόσφατες αποφάσεις που δημοσίευσε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Α. Μητρόπουλος, δικαιώνεται συνταξιούχος του ΟΓΑ με αναδρομικά 800 ευρώ από Δώρα κύριας σύνταξης. Το ενδιαφέρον της εν λόγω απόφασης (1711/2022) από το 20ό Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είναι ότι για πρώτη ίσως φορά δικαιώνεται συνταξιούχος αγρότης με αναδρομικά, που σημαίνει πλέον ότι η επιστροφή των Δώρων αποκτά γενικό χαρακτήρα για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους της χώρας. Μάλιστα, ο αγρότης που κέρδισε τα Δώρα παίρνει αναπηρική σύνταξη.

Ενδιαφέρον έχει και η δεύτερη απόφαση (3394/2022) από το 4ο Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς δικαιώνει 32 συνταξιούχους της Τραπέζης της Ελλάδος που στράφηκαν κατά του ασφαλιστικού οργανισμού της ΤτΕ, διεκδικώντας τόκους από τα αναδρομικά που πήραν για τις κύριες συντάξεις και για 10 εξ αυτών επιδικάζονται και αναδρομικά Δώρων 600 ευρώ.

400.000 συνταξιούχοι κερδίζουν την μάχη των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – Ποια ΑΦΜ εξυπηρετούνται.

Με γοργούς ρυθμούς κινείται η υποβολή αιτήσεων στο Παράλληλα, το άνοιξε και για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στα ψηφία 7 και 8.

Η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου. H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Πώς γίνεται η υποβολή αίτησης
  • 1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
  • 2. Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του.
  • 3. Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής).

Τα στοιχεία αυτά ο δικαιούχος μπορεί:

* είτε να τα επιβεβαιώσει,

* είτε να τα τροποποιήσει μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass»

(https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. Ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως. Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του.

4. Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε ο πολίτης να συμπληρώσει το e-mail του, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός του λογαριασμός.

5. Πατώντας «Υποβολή», ο πολίτης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο για την κύρια κατοικία τους, όσο και για τη φοιτητική στέγη προστατευόμενων μελών που φοιτούν στην Ελλάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης μπορεί να υποβάλει μέχρι και τρεις επιπλέον αιτήσεις για προστατευόμενα μέλη, ακολουθώντας κάθε φορά τα παραπάνω βήματα.

Επιπλέον, για όσους είναι υπόχρεοι να υποβάλουν πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, είναι απαραίτητη η υποβολή της φορολογικής δήλωσης πριν από την αίτηση για το Power Pass. Σε αυτή την περίπτωση, θα λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα, μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2021.

400.000 συνταξιούχοι κερδίζουν την μάχη των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – Πληρωμή συντάξεων

Το (ika.grθα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το (ika.grθα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022(για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Επείγουσα είδηση!!! - ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ 2022: Τι αλλάζει στις ενστάσεις - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ

ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ -ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΦΚΑ , ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ-Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουλίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

-Ο (oaee.grθα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

-Ο  (oga.grθα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

-Το  (nat.grθα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Δευτέρα 27 Ιουνίου2022

-Το  θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

(Τα υπόλοιπα ταμεία του  e-ΕΦΚΑ Μισθωτών θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουλίου 2022όπως το Δημόσιο)

Οι προσωρινές Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουλίου 2022  θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο

Θέματα του υπουργείου Εργασίας, καθώς και νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και των υπουργείων Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Υποδομών συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι επιπλέον 375 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο επιδοτήσεων για τα καύσιμα, που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο.

Επίσης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρουσίασε νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, παρουσίασε – και το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε – το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (Ε.Σ.Σ.Κ.Δ.) για την περίοδο 2022 – 2025.

ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ -Έκτακτες ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ στους αγρότες 2022- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ONLINE – ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΦΚΑ , ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ