Ξεκινά η νέα περίοδος μαθημάτων στις Σχολές της Μητροπόλεως Πέτρας

Με την χάρη του Θεού οι Σχολές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, εφέτος θα λειτουργήσουν χωρίς τους υγειονομικούς περιορισμούς της πανδημίας.

Η χαρά μας είναι μεγάλη, διότι το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα προσφέροντας την δυνατότητα σε εκείνους που επιθυμούν να ανακαλύψουν τις εκκλησιαστικές τέχνες κοντά σε έμπειρους καθηγητές, οι οποίοι με το ήθος και την αφοσίωσή τους στην Εκκλησία, μεταδίδουν την πολύτιμη ορθόδοξη πνευματική και εκκλησιαστική παράδοση του ευσεβούς Γένους.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας είναι ανα­γνω­ρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού (αριθμ. ΦΕΚ 1275 τ.2 71996/1879) και διευθύνεται από τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκ­κλησίας κ. Αντώνιο Πλαίτη, πλαισιούμενο από εκλεκτούς συνεργάτες στη Νεάπολη, τον Άγιο Νικόλαο, τα Μάλια, την Χερσόνησο και το Τζερμιάδο.

Η φοίτηση στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής είναι τουλάχιστον πενταετής. Στο τέλος κάθε διδακτικού έτους διεξάγονται προαγωγικές, πτυχιακές, και διπλωματικές εξετάσεις από επιτροπή που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Σχολής, μετά την αποφοίτησή τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πτυχίο ή δίπλωμα, με το οποίο μπο­ρούν να διδάξουν ως καθηγητές σε μουσικά σχολεία ή ακόμα να αποκατα­στα­θούν σε άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα, καθώς και να στελεχώσουν τα αναλόγια των Ιερών Ναών.