Χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μονή Πεντέλης (φωτο)

Με Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα η Σύναξη της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης. Στην Θεία Λειτουργία, συμμετείχε ο Καθηγούμενος της Μονής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, ο και προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας. Παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων. Συμμετείχαν επίσης πολλοί ιερείς από διάφορες ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

alt
alt

Κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας τελέστηκε η, εις πρεσβύτερον, χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Βαρσανουφίου Αναγνωστάκη, ο οποίος αποτελεί πνευματικό ανάστημα του Θεοφ. Σαλώνων. Αυτή είναι η πρώτη χειροτονία που τελεί ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος, ο οποίος συμβούλεψε τον π. Βαρσανούφιο να συνεχίσει τον πνευματικό του αγώνα, να παραμείνει ταπεινός και πράος όπως είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

alt
alt

Επίσης τόνισε πως «όπως η Θεοτόκος Παρθένος που εορτάζει σήμερα, έγινε σκεύος εκλογής για να φέρει στον κόσμο τον Σωτήρα Χριστό έτσι και εμείς οι ιερείς γινόμαστε σκεύη εκλογής της Θείας Χάριτος.

Αυτή την Χάρη που λαμβάνεις σήμερα οφείλεις να μεταδώσεις και στους πιστούς μέσω των Μυστηρίων, παραμένοντας τύπος και υπογραμμός, έχοντας Φόβο Θεού ενώπιον του Αγίου Θυσιαστηρίου».

alt