Τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη τίμησαν στο εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η τοπική παράδοση εδώ και έναν αιώνα (από το 1910), θέλει τους οικοδόμους της πόλεως του Ναυπλίου να εορτάζουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο.

Το εκκλησάκι χτίσθηκε το 1875 μαζί με κάποια κελιά που βρίσκονται δίπλα στην εκκλησία. Βάση κάποιων προφορικών μαρτυρίων ήταν μετοχή της Ιερής ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τσέλο Ασίνης και στα κελιά φιλοξενούνταν άποροι κληρικοί της Μητροπόλεως Αργολίδος.

Εντός της εκκλησιάς υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης θρησκευτικής αξίας που τώρα φυλάσσονται στο εκκλησιαστικό μουσείο του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας μιας και εκεί ανήκει εκκλησιαστικά το εκκλησάκι. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό και την θεία λειτουργιά τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, ιερέας της ενορίας Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων πέριξ του χώρου με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Κάθε χρόνο στην εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ,ο σύλλογος οικοδόμων Ναυπλίου προσφέρει κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές . Το εκκλησάκι με την μέριμνα του συλλόγου οικοδόμων Ναυπλίου και του νέου προέδρου του Γιώργου Κοίνη ανακαινίστηκε και συντηρήθηκε πλήρως. Με υλικά που δόθηκαν με την ευγενική χορηγία επαγγελματιών από το Ναύπλιο το πανέμορφο εκκλησάκι απέκτησε και πάλι την παλιά του αίγλη.