Στη Μονή Αγ.Παντελεήμονος Ανδρου ο Μητροπολίτης Δωρόθεος (ΦΩΤΟ)

ΛΑΜΠΡΗ

Στο Καθολικό της εορτάζουσας , στην οποία φυλάσσεται και η τιμία Κάρα του Αγίου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο , συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Άνδρου και παρεπιδημούντες

Επίσης, τέλεσε τη σε του Μοναχού και αδελφού της Μονής Ευδόκιμου, προς τον οποίο απηύθυνε παραινέσεις και συμβουλές περί ευγνωμοσύνης, φόβου Θεού και αγάπης προς τους ανθρώπους, και συνεχάρη τον Ηγούμενο και την Αδελφότητα, γιατί με τη Χάρη του Θεού αυξάνεται και προάγεται πνευματικά.

Επηκολούθησε λιτάνευση της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, κατά το έθος, προς τον πλάτανο, προ των πυλών της Αυτοκρατορικής αυτής Μονής, όπου αναπέμφθηκε δέηση, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, απευθυνόμενος προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, εἰπε μεταξύ άλλων:”…. Στις υπηρεσίες των κινητων μας τηλεφώνων υπάρχει και μία που αναφέρει ‘παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μου’ , άμα τη λήψει της οποίας σπεύδουμε να επικοινωνήσουμε με τον αποστολέα… Μια ίδια υπηρεσία στην καρδιά μας μας καλεί ‘παρακαλώ, επικοινωνείστε μαζί μου’. Είναι η φωνή του Θεούς, που μας καλεί και περιμένει να ανταποκριθούμε! Γνωρίζουμε τον αριθμό, γνωρίζουμε τον αποστολέα, γνωρίζουμε τη διαδικασία! Εκείνο που έχει να μας πει είναι ‘σταθείτε όρθιοι και δυνατοί, γενίστε με ελπίδα την καρδιά σας, γιατί αυτό είναι το χρέος του Χριστιανού και ιδιαίτερα του Χριστιανού Έλληνα!”

Συνεχάρη, επίσης, τον Ηγούμενο Αρχιμ. Ευδόκιμο και την Αδελφότητα για την προετοιμασία και διεξαγωγή της πανηγύρεως καθώς και για το έργο επισκευής και αναστηλώσεως της Μονής και τη διαφύλαξη των κειμηλίων της.

Με τη ευκαιρία δε της συστάσεως σ’ αυτήν Μουσείου, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές της Μουσειολογίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προσέφερε στη Μονή ιερά άμφια Αρχιερέων, που υπήρξαν Αδελφοί της Μονής, και τα οποία του δώρισαν είτε οι ίδιοι ζώντες είτε οι κληρονόμοι τους, ἀμφια του αοιδίμου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Εγκόλπιο του αοιδίμου Μητροπολίτη ποτέ Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθονίκου, Ποιμαντική Ράβδο του μακαριστού Μητροπολίτου Θήρας Παντελεήμονος, και περίτεχνη Ποιμαντική Ράβδο του Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α΄, ο οποίος ευλαβείτο ιδιαιτέρως την Ιερά αυτή Μονή, εις μνημόσυνον αιώνιον αυτών.

Μετά το πέρας των Εκδηλώσεων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στο Ηγουμενείο της Μονής συναντήθηκε με την τρίτη Ομάδα της Κατασκήνωσης στην Ιερά Μονή Τρομαρχίων, υπό την ευθύνη της οικογένειας του π. Δημητρίου Λουκίσσα, ομίλησε μαζί τους και τους συμβούλευσε να κρατήσουν στην ψυχή τους τα μηνύματα, που λαμβάνου, ευχαρίστησε τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη τους, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνδρου π. Νικόλαο Μανδράκα και τη Γραμματέα του Επισκοπείου κα Σοφία Καρυστηνού, για τη μέριμνά τους στη σωστή λειτουργία της Κατασκήνωσης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλου στην επιτυχία της.

2707syr (1).jpg
2707syr (2).jpg
2707syr (3).jpg
2707syr (4).jpg
2707syr (5).jpg
2707syr (6).jpg
2707syr (7).jpg
2707syr (8).jpg
2707syr (9).jpg
2707syr (10).jpg
2707syr (11).jpg
2707syr (12).jpg
2707syr (13).jpg
2707syr (14).jpg
2707syr (15).jpg
2707syr (16).jpg
2707syr (17).jpg
2707syr (18).jpg
2707syr (19).jpg