Στα «Δημήτρια» της Χαλκίδας η «Παναγία η Δεξιά»

Για εικοστή πρώτη συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τη Χάρη του Θεού, στην Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «Δημήτρια».

Στις Εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.

Εφέτος, συν Θεώ, θα υποδεχθούμε και θα φιλοξενήσουμε στον Μητροπολιτικό μας Ναό, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Δεξιάς, η οποία φυλάσσεται ευλαβικά στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέου Πύργου Ιστιαίας. Η Εικόνα αυτή είναι προσφυγικής προελεύσεως, αφού την έχουν φέρει πρόσφυγες από τον Πύργο της Κωνσταντινουπόλεως το 1924.

Η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Δεξιάς, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2013. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

alt
alt
alt
alt
alt
alt