Σητεία: Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στην 11η Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα πανηγύρισε την Τριτη 20 Ιουλίου 2022 ο Ιερός Ναός του Προφήτου Ηλιού, ο οποίος βρίσκεται εντός της Αεροπορικής Μονάδας 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου.

Ανήμερα της εορτής o Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και πριν την Απόλυση ευλόγησε τους άρτους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα προφητικά χαρίσματα του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε θαυμαστά γεγονότα της ζωής του, τα οποία φανερώνουν τον ένθεο ζήλο, την βαθειά του πίστη και το αδιαπραγμάτευτο του χαρακτήρά του.

Τέλος ο Σεβ. ευχήθηκε εγκάρδια στον Διοικητή κ. Παπαδάκη και όλα τα στελέχη της μονάδος αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας μας να έχουν τη βοήθεια και την προστασία του Προφήτου Ηλία, ο οποίος ανελήφθη με άρμα πυρός στον ουρανό, για να υπερασπίζονται την από αέρα εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας, ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Εφημέριος της Ενορίας Λιθινών και Αρχιερ. Επίτροπος Ε΄ Αρχιερ. Περιφέρειας, ο Αιδεσιμ. π. Γεώργιος Φυτρολάκης, Εφημέριος της Ενορίας Ζήρου, ο Αιδεσιμολ. π. Γεώργιος Μονιός, Εφημέριος της Ενορίας Χανδρά, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Στην πανήγυρη, εκτός από τον Διοικητή Επισμηναγό ΕΑ κ. Γεώργιο Παπαδάκη, τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους σμηνίτες της Μονάδος, παρέστησαν ο νέος Διοικητής της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης (ΠΝΒ) Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Καρδάρας, ο νέος Διοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Εμμανουήλ Βουτυράξης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σητείας κ. Ιωάννης Παπαδάκης κ.ά.