Σάμος: Προχωράνε οι εργασίες αποκατάστασης στον Μητροπολιτικό Ναό Καρλοβασίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος μεταβάς αυτοπροσώπως στο Καρλόβασι, επισκέφθηκε τον εκ του σεισμού ημικατεστραμμένο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου και επέβλεψε την ολοκλήρωση των εργασιών καθαίρεσης ετοιμόρροπων τμημάτων αναδομών, είτε τοιχοποιιών, είτε θολοδομιών,

που διενεργήθηκαν από την Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία με την επωνυμία DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ, δυνάμει και συνεπεία του από 19ης Απριλίου 2021 υπογραφέντος Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ της εν λόγω Εταιρίας και της Τοπικής μας Εκκλησίας, εκπροσωπουμένης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσεβίου και του Εφημερίου του Ναού Αιδ/του Πρωτ. Κωνσταντίνου Μηλιώτη.

Ειρήσθω εν παρόδω, ότι τα καθαιρεθέντα οικοδομικά υλικά του Ναού μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται ασφαλώς, με την προοπτική επιλογής και επαναχρησιμοποίησής τους.

Μέσα στην αναστάσιμη χαρά της Πασχαλίου περιόδου, που διανύουμε ευχαριστούμε την Εταιρία DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ για την μεγάλη δωρεά και προσφορά της και ευχόμαστε σύντομα διά την συν Θεώ συνέχιση και των υπολοίπων εργασιών υποστύλωσης και εξ ολοκλήρου ανακαίνισης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού μας στο Καρλόβασι.