Πύργος: Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

: Πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, η καθιερωμένη εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες!

Τρία μεγάλα αναστήματα. Τρεις διάνοιες σπινθηροβόλες, πανεπιστήμονες. Τρεις καρδιές ανδρείες, γενναίες, είναι οι τρεις Ιεράρχες, οι προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων, που τους γιορτάζουμε κάθε χρόνο 30 Ιανουαρίου όλους μαζί. Γιορτάζουμε τρεις ψυχές υπέροχα άγιες: Τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε με επιτυχία η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και το δραστήριο Παράρτημα της Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Ηλείας, στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας στον Πύργο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Γερμανού, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Ηλία Παπαγγελή, καθώς επίσης του Ιερού Κλήρου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Θοεδώρου Κόρδα, εκπαιδευτικών και συμπολιτών μας.

Κύριος ομιλητής στην αξιόλογη αυτή πνευματική εκδήλωση προς τιμήν των προστάτων της Ελληνικής Παιδείας μας, ήταν ο κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοδόξου Δογματικής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας «Βελλάς» Ιωαννίνων, ο οποίος ανέπτυξε γλαφυρά και εμπεριστατωμένα Θεολογικά το θέμα: «Οι Τρείς Ιεράρχες: Πρόδρομοι του Κοινωνικού Κράτους ή Προφήτες της Βασιλείας των Ουρανών;». Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητική διαλογική συζήτηση την οποία διεύθυνε ο Πρόεδρος του παραρτήματος Π.Ε.Θ. Ηλείας κ. Παύλος Παγκράτης.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεπτός και ακάματος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Γερμανός, ευχαρίστησε τον αξιότιμο ομιλητή για την εμπεριστατωμένη ομιλία του, (την οποία θα την εκδώσει σε ανάτυπα η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας), καθώς και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του παραρτήματος Π.Ε.Θ. Ηλείας κ. Παύλο Παγκράτη και την Γενική Γραμματέα Δήμητρα-Μαρία Χροναράκη.