Προσκυνητές από τη Μητρόπολη Τρίκκης στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

Προσκυνηματική εκδρομή στη Βασιλίδα των Πόλεων την Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η με επικεφαλής τον από τη Δευτέρα 23 έως την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019. Μαζί του βρίσκονται ο Πρωτοσύγκελος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, ιερείς της Μητροπόλεως και ομάδα προσκυνητών από τα Τρίκαλα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στην Αγία Σοφία, στο βυζαντινό ιππόδρομο, ξενάγηση στη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά, στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών και στη Μονή Βλαχερνών όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 οι εκδρομείς επισκέφθηκαν και προσκύνησαν τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Εν συνεχεία η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με πολύ χαρά και βαθιά αισθήματα αγάπης δέχθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας με ολόκληρη την συνοδεία του, απευθύνοντας τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του, ενώ συγκινημένος τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και για την τιμή και αγάπη που εκφράζουν προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και άπαντες οι προσκυνητές της Μητροπόλεώς μας δέχτηκαν στο τέλος την Σεπτή Πατρική Ευχή και Ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου”.