Πλήθος κόσμου στα Θυρανοίξια ναΐσκου στα Αμπελάκια – Αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο

Σε υψόμετρο σχεδόν χιλίων μέτρων, στον ορεινό όγκο του Κισσάβου και πάνω από τα ιστορικά Αμπελάκια μετέβη το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου μέσα στο ευσκιόφυλλο δάσος να τελέσει τα θυρανοίξια του ναΐσκου του Αγίου Νεκταρίου.

Στα θυρανοίξια παρέστη πλήθος πολύ από τα γύρω χωριά και από τη Λάρισα, σεβαστοί ιερείς των κύκλοθεν ενοριών και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αντιπαρέβαλε την περιφρόνηση και την ταπείνωση που υπέστη ο Άγιος εν ζωή με την τιμή και την αναγνώριση που του απονέμουν οι χριστιανοί μετά την οσιακή του κοίμηση. Τόνισε επίσης πως ο Άγιος ως απόδειξη της ζωντανής παρουσίας του ενεργεί θαύματα παντού στον κόσμο, γι’ αυτό και ναοί προς τιμήν του ανεγείρονται παντού, όχι μόνο στα μέρη που έζησε και κήρυξε αλλά παντού στην οικουμενική ορθοδοξία. Αναφέρθηκε στα χρόνια του Αγίου ως Διευθυντού της Ριζαρίου Σχολής και μνημόνευσε αγίους ιερείς που είχε μαθητές και οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την ιερατική του διακονία και την αγία βιοτή του.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τις πρεσβείες του Αγίου προς πνευματική προστασία και προκοπή όλων των παρευρισκομένων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους πρωτοστάτησαν στην κατασκευή του νέου αυτού κοσμήματος της Μητροπόλεώς μας.