Πειραιάς – Καραβας: Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων

: Μεγάλο πανηγύρι και γιορτή 1 -11-2022 προς τιμή των ΙΑΤΡΩΝ των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ .

ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Πολύς κόσμος απο τον Πειραιά , άλλα και απο άλλες περιοχές Νίκαια ,Ταμπούρια ,Κορυδαλλός ,Καμίνια ,Αμφιάλη ,Κερατσίνι ,Αιγάλεω ,Χαϊδάρι και απο Αθήνα στο τριήμερο των εκδηλώσεων θα περάσουν ακόμη και άλλοι επισκέπτες ,διότι είναι ιστορική εκκλησία και απο τις πρώτες στην περιοχή .

Υπάρχουν λείψανα των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ και Θαυματουργικές Εικόνες τους που πιστοί προσεύχονται καθημερινώς για να πάρουν ευλογία.

Παρουσία των ΙΕΡΕΩΝ :
Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Τσιμούρης
Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π.Δημήτριος Κατσουρός
Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Αναστάσιος Βασιλόπουλος
Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Σπυρίδων Τσιμούρης
Διάκονος π.Δημήτριος Σεκαδάκης πραγματοποιήθηκαν Θεια λειτουργία και αγιασμός .

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Η ενορία του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβά ιδρύθηκε στις 22 Ιουνίου 1945 με βασιλικό διάταγμα το οποίο δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως υπ. Αριθμ. 172 της 6ης Ιουλίου 1945 και επί αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Δαμασκηνού. Ως ενοριακός ναός ορίστηκε αρχικά ο Παλαιός Ναός των Αγίων Αναργύρων (σημερινό παρεκκλήσιο).

Ο Θεμέλιος λίθος του νέου Ιερού Ναού τέθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1949, από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Γεώργιο, παρουσία πλήθους πιστών, κυρίως προσφύγων από την Μικρά Ασία οι οποίοι αποτελούσαν τότε τον κύριο κορμό των κατοίκων της περιοχής. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς και η στατική μελέτη του Ναού εκπονήθηκαν υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του γνωστού στον Πειραιά Αρχιτέκτονα Γεωργίου Νομικού.

Τα θυρανοίξια του νέου ναού πραγματοποιήθηκαν περίπου 15 χρόνια αργότερα, το 1963 από τον Μητροπολίτη Θαυμακού (μετέπειτα Μητροπολίτη Μάνης) κυρό Χρυσόστομο, παρουσία του τότε τοποτηρητή, Μητροπολίτη Ύδρας – Σπετσών και Αιγίνης κυρού Προκοπίου.

Ο Ναός ιστορήθηκε σταδιακά τα επόμενα χρόνια και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον Αγιογράφο κο Ιωάννη Βασιλόπουλο.

ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΤΑΡΣΙΖΙΟΥ

Στο ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ και κάτω απο την εκκλησία υπάρχει και η κατακόμβη του ΑΓΙΟΥ ΤΑΡΣΙΖΙΟΥ.