Πανηγύρισε ο Ναϊσκος του Ασύλου Ανιάτων στην Καλαμάτα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε και φέτος η πανήγυρις του ιδρυματικού ναού, του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου του Ιδρύματος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Φίλιππος, κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην σχέση του καθενός μας με τον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και στην από μέρους των ανθρώπων αποδοχή του κηρύγματος του Προδρόμου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα και στην αρωγή και συναντίληψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, ευχαριστώντας τους παρισταμένους εκπροσώπους τους, ήτοι τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θαν. Βασιλόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρα και την Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας κ. Δήμητρα Ψαρούλη.

Τέλος ευχαρίστησε και τους παρισταμένους εκπροσώπους της Ελλ. Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και του Κέντρου Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» για την συνεργασία τους με το Ίδρυμα.