Οι επισκέψεις του Μάνης Χρυσοστόμου σε περιοχές της Πέλλας (ΦΩΤΟ)

Ο από 30/6 έως 2/7/2019 επισκέφθηκε την έδρα της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και έγινε ασμένως δεκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιωήλ (καταγόμενος από το Νύφι της Μάνης), κατόπιν της πρόσκλησης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : “Συλλειτούργησε μαζί του στον Καθεδρικό Ναό Εδέσσης στην τοπική εορτή των Αγίων Αναργύρων (1/7), μαζί και με τον Θεοφ. Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, Ηγούμενο της Ι.Μονής Βλατάδων. Ο Ποιμενάρχης μας κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στη θεολογική σημασία της παρουσίας των αγίων και την αξία που έχει τούτο το γεγονός.

Την προηγούμενη ημέρα (30/6) ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος Γ’, λειτούργησε στον εορτάζοντα Ι.Ναό των Αγίων Αποστόλων στη Πέλλα και μίλησε με θέμα: ‘’Οι Άγιοι Απόστολοι, ως οι δώδεκα θεμέλιοι λίθοι της Εκκλησίας’’. Στη συνέχεια ο Σεβ. επισκέφθηκε το θαυμάσιο αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, όπου ξεναγήθηκε στα καταπληκτικά και μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα της Μακεδονίας, ακλόνητο ιστορικό δεδομένο της απόδειξης της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Επίσης, ο Σεβ. μετέβη και στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών, είδε τους υπέροχους εκεί χώρους και συνεχάρη τον δραστήριο προϊστάμενο του Ι.Ναού και του Κέντρου π. Ιωάννη Σπυρίδη. Ακόμη έκαμνε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ι. Μονή Αγίου του Γρηγορίου Παλαμά, στα Κουφάλια, όπου συνεχάρη την μοναστική αδελφότητα για το αξιόλογο έργο της.

Τέλος, ο Σεβ. επισκέφθηκε και την 2η Μεραρχία Πεζικού, όπου εγένετο δεκτός με πολλή χαρά από τον Διοικητή της Μεραρχίας, Υποστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο (καταγόμενο εκ Μάνης), τους αξιωματικούς και τους οπλίτες και αφού έτυχε της δέουσας ενημέρωσης, μίλησε με δύναμη λόγου στην αίθουσα ομιλιών της Μεραρχίας με θέμα: ‘’Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια’’. Δεν παρέλειψε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας να θαυμάσει και τους καταρράκτες της Έδεσσας”.

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώ