Ο Μητροπολίτης Σάμου στους Φούρνους Κορσεών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος στα πλαίσια των ποιμαντικών του επισκέψεων μετέβη στους Φούρνους το Σάββατον 2αν  και την Κυριακήν 3ην Μαρτίου 2013.
Το απόγευμα του Σαββάτου επέβλεψε τις εργασίες στο νεοανεγειρόμενο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Φούρνων και εξέφρασε την ελπίδα, ότι σύντομα θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τις πολλές πνευματικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Τοπικής μας Εκκλησίας στους ακριτικούς Φούρνους με την επιμέλεια του Αιδ/του Πρεσβ. Ιωάννου Παναγιώτου. Το πρωί της Κυριακής ελειτούργησε στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Φούρνων και ωμίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα επί του χωρίου «εις εαυτόν ελθών» του ευαγγελικού αναγνώσματος, προτρέποντας τους πιστούς σε πνευματική εγρήγορση, αυτοκριτική και μετάνοια, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την σωτηρία.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Χρυσομηλιάς, όπου του επεφυλάχθη θερμή υποδοχή υπό του εφημερεύοντος π. Εμμανουήλ Σπανού και των εκεί εκκλησιασθέντων Ακριτών.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο του 4ου ΛΕΘ Φούρνων, όπου συνωμίλησε με τον Διοικητή και τους υπηρετούντες στρατιώτες, συνέστησε σ’ αυτούς αγάπη για τον Χριστό και την πατρίδα και ευχήθηκε την ευλογία του Θεού στην ζωή και το έργο τους τόσο στη διάρκεια της θητείας τους, όσο και μετά την αποστράτευσή τους. 

Το απόγευμα στις 18.00΄ στα πλαίσια της Σύναξης Μελέτης της Αγίας Γραφής, ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος  σχετικώς με την προετοιμασία των πιστών για την επί θύραις Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, αναλύοντας τους τρόπους για την εμπειρική βίωση της κατανυκτικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, με σκοπό τον αυθεντικό εορτασμό του Πάσχα.

Στη διάρκεια της επισκέψεως Του στους Φούρνους ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ευσέβιος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Ιωάννη Μαρούση και συνεργάσθηκε μαζί του για θέματα αφορώντα στην υπέρβαση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν οι Ακρίτες των Φούρνων, ως και με πολλούς κατοίκους των Νησιών, ενώ υποσχέθηκε τόσο στην Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λυκείου Φούρνων κα Μαριάνθη Κάρλα, όσο και σε γονείς, ότι θα συνεργήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του για την υπέρβαση των πολλών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους ακριτικούς Φούρνους Κορσεών.