Ο Μάνης Χρυσόστομος στον εορτασμό για την επέτειο της μάχης της Βέργας (1826)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα 22 Ιουνίου 2022 στην τελετή της επετείου της ιστορικής μάχης στη Βέργα Αλμυρού Μεσσηνίας όπου τέλεσε την Δοξολογία στον εκεί Ι.Ναό του Αγίου Νικολάου και την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον των Πεσόντων και παρέστη στην όλη εκδήλωση.

Ο Σεβ. σε δήλωσή του είπε: «Ποτέ επιλήσμονες της ιστορίας μας. Ιδιαίτερα στον υλόφρονα κόσμο μας οφείλουμε να σπουδάζουμε την εθνική μας ιστορία, να διδασκόμεθα απ’ αυτήν και ν’ αντικρύζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και πίστη στα ιδανικά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την καν Μαριλένα Γυφτέα, Πολιτική Επιστήμονα – Δημοσιογράφο και Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παρέστησαν ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, Αντισμήναρχος (Ι) κ. Κοκώνης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, Αντιδήμαρχος κ. Καπασούρης – Σεψάκος, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι συλλόγων.