Ο Μάνης Χρυσόστομος στην Εξόδιο Ακολουθία του Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Ιωάννου Ναννά

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατόπιν και της επιθυμίας της οικογενείας μετέβη την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών και παρέστη στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου καθηγητού της Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννου Ναννά, ο οποίος έφυγε από τον κόσμο αυτό σε τροχαίο δυστύχημα.

Την Ι. Ακολουθία τέλεσε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’ συμπαραστατούμενος και από τους λοιπούς Αρχιερείς, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο.

Ο αοίδιμος υπήρξε κορυφαίος καθηγητής με ανώτερες σπουδές στις ΗΠΑ, πρωτοπόρος στην επεμβατική καρδιολογία με κλινικό έργο στο ΓΠΝΑ «Αλεξάνδρα» και ένας πολύ πιστός χριστιανός με σπουδαίο έργο στο χώρο της Εξωτερικής Ιεραποστολής μαζί με την σύζυγό του κυρία Μαρία Ναννά ομ. Καθηγήτρια και τον επίσης αδελφό του εξαίρετο καθηγητή Ιατρικής κ. Σεραφείμ Ναννά. Ήταν, πραγματικά, ένας άξιος λειτουργός της Ιατρικής και της αποστολής της, που την έμπνευση αυτή είχε δώσει ο αείμνηστος πνευματικός πατέρας π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, γι’ αυτό παρέστη και ο ηγούμενος της Ι. Μονής Κεχαριτωμένης Τροιζήνος μετά πατέρων της Μονής, την οποία ίδρυσε ο π. Επιφάνιος, ως και πλήθος κόσμου, όχι μόνο ιατροί αλλά και ασθενείς θεραπευθέντες, φίλοι και γνωστοί.