Ο Καρυστίας Σεραφείμ στον Προφήτη Ηλία στο Καλέντζι Αλιβερίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου του οποίου τα ιερά παρεκλήσια ειναι αφιερωμένα στην ιερά μνήμη του και ατενίζουν ιδαίτερα στις ψηλότερες κορυφές των ορέων σε πολλές περιοχές της Ευβοίας ιδαιτέρως δε το ανακαινισμένο φερώνυμο εξωκλήσι της ενορίας του Καλεντζίου (Πράσινο) Αλιβερίου το οποίο δεσπόζει σε υψόμετρο 450 μέτρων με την εξαίρετη πανοραμική θέα, ατενίζοντας ο καθε προσκυνητής τον ευβοϊκό κόλπο το βόρειο αιγαίο πέλαγος και την λίμνη στον κάμπο του Δύστου της επαρχίας Αλιβερίου.

Την παραμονή της εορτής όπου ο ήλιος έγνω την δύση αυτου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής στον οποίο χοροστάτησε και απέδωσε τους ύμνους της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοπρ Παύλο Κουντούρη εφημέριο των ενοριών Παρθενίου και Καλεντζίου τον Πρεσβύτερο Χρήστο Αποστόλου εφημέριο Τραχηλίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγία μορφή και προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία.

Επίσης στον εσπερινό παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Πρασίνου κ. Λάμπρος Γραβαρίτης και πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου

Ο ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία ανακαινίσθηκε εσωτερικά και εξωτερικά του περιβάλοντος χώρου με δαπάνες του φιλάγιου και ευσεβούς ενορίτου εκ Καλεντζίου καταγομένου Αντιστράτηγου (εα) κ. Γεωργίου Σπανού, μετά των οικογενών του.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.