Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός στις εκδηλώσεις επετείου του Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 ετών από της εκλογής και ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου μετέσχε ο .

Αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνης στην Φιλιππούπολη, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, ο πρώην Βασιλεύς της Βουλγαρίας Συμεών ο Β´, πολλοί επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιόππης κ. Δαμασκηνό, τον Αρχιγραμματέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μητροπολίτη Μπορίσπολ κ. Αντώνιο, και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, Σλίβεν κ. Ιωαννίκιο, Βέλικο – Τυρνόβου κ. Γρηγόριο, Λόβετς κ. Γαβριήλ, Βάρνας κ. Ιωάννη, Στάρα Ζαγοράς κ. Κυπριανό και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μελενίκου κ. Γεράσιμο, Βελίκης κ. Σιώνιο, Μπρανίτσης κ. Γρηγόριο, Μπελογκράντσκι κ. Πολύκαρπο, Αγαθουπόλεως κ. Ιερόθεο, Ζνεπόλεως κ. Αρσένιο και Κωνσταντίας κ. Ιάκωβο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο Συμεών και το Διάκονο Παντελεήμονα αφίχθησαν στη Φιλιππούπολη την παραμονή, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, και παρακολούθησαν Κονσέρτο στο Θέατρο της πόλης που παρουσίασε η νεολαία της Μητροπόλεως Φιλιππουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος σε σύντομο χαιρετισμό στο επίσημο γεύμα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο για την δεκαετή θεοφιλή, πολύκαρπη και αγλαόκαρπη διακονία του στην Μητρόπολη Φιλιππουπόλεως και ευχήθηκε τα προσήκοντα.