Νεοπροτεσταντική αίρεση σάρωσε την Αρτα

Σε χρόνο ρεκόρ, πάνω από είκοσι νέες και νέοι (σ.σ. μπορεί να λέμε και λίγους) γέμισαν την , με την «ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ» και δυό ακόμη έντυπα, στο πλαίσιο του προσηλυτισμού, που επιχειρεί η που εξελίσσεται ταυτόχρονα στους νομούς Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Μετά τις 2 το μεσημέρι, εμφανίστηκαν στο κέντρο της πόλης, νέα αγόρια και κορίτσια και σε κάθε πολυκατοικία μετρώντας τα διαμερίσματα, άφηναν τις ειδικά σχεδιασμένες σακούλες, που περιείχαν την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, όπως προαναφέρουμε…

Και μόνο αυτό το γεγονός, οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι έχουμε να κάνουμε με μια οργάνωση, στην οποία εκτός της Καινής Διαθήκης, διακινείται και πολύ χρήμα. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Όλα γίνονται με απόλυτη επαγγελματική επάρκεια και κανένας, σε κάθε πόλη, δεν μπορεί να καταλάβει το τι έγινε και πως έγινε.
Βεβαίως εξ όσων μπορούμε να συμπεράνουμε, απ’ τις συζητήσεις που κάναμε με συμπολίτες μας που βρήκαν στην πόρτα τους, στην συσκευασία της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης», δεν επείσθη κανένας ν’ ακολουθήσει την νεοπροτεσταντική αίρεση! Αντίθετα ενισχύθηκε ο προβληματισμός, σε σχέση με τα ποσά που διατίθενται για την κάθε καμπάνια που γίνεται σε τρεις τέσσερις νομούς κάθε φορά.

-Που βρέθηκαν αυτά τα εκατομμύρια ευρώ, ήταν η ερώτηση που μας έθεσαν πολλοί συμπολίτες μας…
Είναι απορίας άξιον. Και βεβαίως ως θέμα, πρέπει ν’ απασχολήσει την Πολιτεία, για να διαπιστωθεί το που βρίσκονται τόσα εκατομμύρια και διατίθενται κατά τον τρόπο αυτό και με δεδομένο ότι δεν αποδίδουν, σε επίπεδο προσηλυτισμού…
Απ’ την άλλη πλευρά, υπάρχει ο προβληματισμός, που μας έθεσε άλλος συμπολίτης μας και έλεγε πως αν δεν υπήρχαν αποτελέσματα, δεν θα συνεχιζόταν αυτή η προσπάθεια. Είναι μια λογική προσέγγιση του όλου θέματος, που σημαίνει ότι η Πολιτεία, αλλά και η Εκκλησία, θα πρέπει ν’ αναλύσουν το φαινόμενο, τα αποτελέσματα και τους κρυφούς στόχους και με κάθε τρόπο, ν’ αποκαλυφτούν.

Η προτεσταντική οργάνωση «χτύπησε» και στην Άρτα

Όπως ακριβώς είχε ειδοποιήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με Δελτίο τύπου την 24 Ιουνίου ε.ε., η προτεσταντική οργάνωση με πρόσχημα την δωρεάν διανομή της Καινής Διαθήκης (εκδόσεως γνωστής εταιρείας), προσπάθησε να διακινήσει διαφημιστικά έντυπα της οργάνωσής της παραπλανώντας (συνήθης ενέργεια των αιρετικών), ανυποψίαστους πιστούς.
Ενώ γίνεται λόγος για διακίνηση και μόνο του Ευαγγελίου, στην ουσία παραπέμπουν και προτρέπουν τους κατόχους του ενημερωτικού εντύπου «να εισέλθουν και να εγγραφούν μέσω ειδικού εντύπου» που βρίσκεται εντός της Καινής Διαθήκης στην οργάνωσή τους.
Ο σκοπός τους είναι σαφής και ξεκάθαρος.

Προκειμένου να καλύψουν την καθαρά προσηλυτιστική τους ενέργεια η οποία τυγχάνει παράνομη, απευθύνονται σε Ορθόδοξους Λαϊκούς και Κληρικούς να συνεχίσουν «να διαβάζουν την Καινή Διαθήκη, γνωρίζοντας ότι υπάρχει μετάφραση στη δημοτική εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, κι αν το γνωρίζουν, δεν έχουν κάποιο αντίγραφο στο σπίτι τους. Η ανάγκη αυτή μας κινητοποίησε στην απόφαση να δωρίσουμε μια Καινή Διαθήκη σε κάθε Ελληνικό σπίτι», όπως αναφέρουν στο έντυπό τους.
Όπως αναφέραμε και στην αρχή η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος φρόντισε εγκαίρως να ενημερώσει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα και στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης δια μέσου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, ο οποίος κοινοποίησε άμεσα το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, για την κίνηση της συγκεκριμένης ομάδας.
Εδώ θα έπρεπε η Εκκλησία της Ελλάδος να λάβει πιο δραστικά μέτρα.
Αντί να παρέχει την ευλογία και άδεια για την έκδοση αμφιβόλου μεταφράσεων όπως η παρούσα Καινή Διαθήκη (εκδόσεων γνωστής εταιρείας) που δίνουν αφορμή παρερμηνειών από αιρετικούς να προβεί σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία, στην έκδοση και δωρεάν διακίνηση της Καινής Διαθήκης.