Με λαμπρότητα η Αργολίδα τίμησε την Αγία Βαρβάρα

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρας στον ομώνυμο ιερό ναό της Αγίας, στο Τρίστρατο   Ινάχου  Αργολίδας μόλις  5κμ από την πόλη του  Άργους . Τον πανηγυρικό εσπερινό  τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβαΐδος, Πορφύριος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα του Αργολικού κάμπου. Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας  της Αγίας Βαρβάρας ,σε όλο το χωριό προς ευλογία των κατοίκων.

Βαθιά συγκινημένος ο επίσκοπος Θηβαΐδος, Πορφύριος , ο οποίος ήταν βαθιά συγκινημένος αφού βρέθηκε  όπως ο ίδιος είπε ,στα πάτρια εδάφη του… στον τόπο που μεγάλωσε κι ευχαρίστησε τον ιερέα της ενορίας ,πατέρα Θεοδόσιο για την πρόσκληση που του έκανε για να τιμήσει την Αγία Βαρβάρα.

Μητροπολίτης Θηβαΐδος Πορφύριος

Ο κατά κόσμον Κωνσταντνος Σκίκος γεννήθηκε στον Ίναχο Αργολίδος το 1940. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1966 και Πρεσβύτερος το 1969. Το 1970 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου από το 1985 μέχρι το 1990.

Στις 17 Ιουνίου 1990 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βαβυλώνος. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1997 εξελέγη Επίσκοπος Μπουκόμπας. Στις 23 Νοεμβρίου 1999 παραιτήθηκε. Στις 14 Μαρτίου 2003 τοποθετήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Συΐνης. Στις 27 Οκτωβρίου 2004 προήχθη σε τιτουλάριο Μητροπολίτη Θηβαΐδος.

Ο βίος της Αγίας Βαρβάρας