ΛΑΡΙΣΑ : Ο πρώτος πολιτικός που ακολούθησε την Ιεροσύνη στην σύγχρονη Ελλάδα

Αξιέπαινος! Από τον χώρο της πολιτικής, στην ! Ο λόγος για τον πρώην Δήμαρχο και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας, , που αποφάσισε να αφήσει τα κοστούμια και να φορέσει ράσα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο κ. Κομήτσας τόνισε ότι η ιεροσύνη αποτελούσε ένα παιδικό του όνειρο, το οποίο αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα.

Έτσι, μετά τη θέση του κοινοτικού συμβούλου, του Προέδρου Κοινότητας, τρεις θητείες ως Δήμαρχος Νίκαιας, μια θητεία ως Δήμαρχος Κιλελέρ και αφού επιτέλεσε Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Ρίζος Κομήτσας χειροτονήθηκε σήμερα σε Διάκονο και αύριο, στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου, στην πλατεία της Ανατολής Αγιάς, θα χειροτονηθεί σε ιερέας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κκ. Ιγνάτιο.

Πλήθος φίλων, επισήμων  και συγγενών βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς, σ’ αυτή τη σπουδαία ημέρα για τον Λαρισαίο με σπουδαία διαδρομή στα κοινά, φωνάζοντας “Άξιος”.

“Αυτή η σημερινή χειροτονία είναι ξεχωριστή και όλοι καταλαβαίνετε το γιατί. Δοξάζω τω Θεώ που με αξίωσε να ζήσω και μία τέτοια χειροτονία… Γιατί δεν είναι σύνηθες αυτό που συνέβη σήμερα, ένας καταξιωμένος άνθρωπος στα κοινά, δηλαδή μέσα στην κοινωνία, σε ώριμη ηλικία με αποφασιστικότητα που δεν την έχω συναντήσει στη ζωή μου, με πίστη ακλόνητη και με πόθο που δε μπορούσε κανείς να τον αναχαιτήσει… από διάκονος του λαού στα κοινά, έγινε διάκονος των μυστηρίων του Θεού…” είπε μεταξύ άλλων ο κ.κ. Ιγνάτιος για τη χειροτονία.

Το παρόν στη χειροτονία έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Ντίνος Διαμάντος.

Δείτε φωτογραφίες από τη χειροτονία:

 

 

 

Φωτορεπορτάζ από larissanet και onlarisa