Λάρισα: Ε΄ Κυριακή των Νηστειών στον Άγιο Αχίλλιο

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου , κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τα μέτρα της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας λόγω του κοροναϊού Covid-19.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : “Στη Θεία Λειτουργία, εκπροσωπώντας τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεώς μας, συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος, εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Κοντογιάννης, εφημέριος Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου Λαρίσης. Συμπροσευχήθηκαν οι εφημέριοι του Ναού, ενώ τα αναλόγια πλαισίωσαν οι δύο ψάλτες του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ανθρώπινη αδυναμία να πλησιάσει τον Θεό και στη Θεία Συγκατάβαση που ως δώρο πλησιάζει τον άνθρωπο και τον χαριτώνει. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο αγώνας μας έγκειται στο να ελκύσουμε αυτήν τη Χάρη του Θεού προκειμένου να γευτούμε τα δώρα του Αγίου Πνεύματος.

Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε, προ του “Δι’ ευχών”, πως για την προσεχή εβδομάδα, οι ακολουθίες θα ξεκινάνε στις 7 το απόγευμα και θα αναμεταδίδονται από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως 96,3”.