Λαμπρή πανήγυρις στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η εορτή της στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της .

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες πιστοί κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στις πλαγιές του Βερμίου για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά, να λειτουργηθούν, να λάβουν μέρος στη λιτανεία και να χαρούν το μεγάλο πανηγύρι με τα έθιμα και τις παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος ενώ έλαβαν μέρος οι σεβασμιώτατοι Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου κ. Ευγένιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος,ο εξ Ουκρανίας Επίσκοπος Λβοβ κ.Φιλάρετος και ο , ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Στην πανήγυρη φέτος παρέστη και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον οποίο απονεμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα η υψίστη τιμητική διάκριση του Ιδρύματος ο Μεγαλόσταυρος των Κομνηνών της Τραπεζούντος.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο το Ίδρυμα τίμησε έναν αριστεύσαντα μαθητή του Μακροχωρίου στη μνήμη των μαθητὤν που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Φέτος τιμήθηκε ο Δημήτρης Αμανατίδης και την τιμητική διάκριση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος και το τρισάγιο στο μνημείο για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.

Δείτε φωτογραφίες από τη λαμπρή πανήγυρη εδώ