Κυριακή Ε᾽ Νηστειών στο Μητροπολιτικό Ναό Λευκάδος

Το πρωί της Κυριακής Ε᾽ Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Μπούρη. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : “Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε Δέηση υπέρ υγείας και ενισχύσεως των εργαζομένων και διακονούντων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας μας και εν γένει του φιλοχρίστου λαού.

Να τονίσουμε ότι η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών, βάσει του υπ´ αριθμ. πρωτ.: 1371/619/17.03.2020 Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί Ἑπιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.03.2020 έως 30.03.2020¨ και μεταδόθηκε διαδικτυακά από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube καθώς και το ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 91.6 Fm”.