Κυθήρων Σεραφείμ: “Λάθος να κλείνουν οι ναοί στις “κόκκινες” περιοχές – Γι’ αυτό φούντωσε η πανδημία…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταιγιστικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος  στο κήρυγμα  του  ανέφερε μεταξύ άλλων δεν κινδυνεύουμε, ούτε από τον ασπασμό των Ιερών εικόνων, ούτε των Ιερών Λειψάνων, και όλα όσα προσφέρονται μέσα σε αυτόν τον χώρο, ενώ χαρακτήρισε λάθος να κλείνουν οι εκκλησίες στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

“Δεν είναι καθόλου σωστό να κλείνουμε τους ναούς στις “κόκκινες” περιοχές, είναι μεγάλο σφάλμα και αντίκειται στην παράδοση της Εκκλησίας μας”

Ο Σεβαστός Ιεράρχης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα λέγοντας  απαγορεύτηκε ο εορτασμός και η λιτανεία κατά την εορτή του Αγίου Ανδρέα και τώρα έχει “φουντώσει η επιδημία”. “Το λέγαμε και για την Θεσσαλονίκη” συμπλήρωσε, αλλά τόνισε πως οι “Άγιοι δεν εκδικούνται αλλά μας στέλνουν μηνύματα” .

Ενώ ανέφερε πως στην εποχή που ζούμε, την εποχή του κορωνοϊού, βλέπουμε ανθρώπους να αμφισβητούν τον Κύριο μας και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας” όπως είπε και το Ιερό Κείμενο, πως αποκαλύπτονται “πολλών καρδιών οι λογισμοί”

Δείτε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ μετά το 1.43.00: