Η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ι.Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

ΤΙΜΗΣΑΝ ΛΑΜΠΡΩΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ

Με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε η σε όλο το μήκος και πλάτος της , με πληθωρική συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού, τόσο σε Ενορίες, μικρά Παρεκκλήσια, αλλά και Ιερές Μονές, οι οποίες ιδιαιτέρως τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο , την Κυριακή 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού του Δήμου Αμαρύνθου- Ερετρίας και πλαισιωμένος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, τον Αρχιμ. Θεαγένη Κόλλια – τοποτηρητή Εφημέριο της Ενορίας και άλλους Ιερείς της περιοχής και το Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και προέστη της Ιεράς Λιτανείας κατά την οποία μέγα πλήθος πιστών κατέκλεισαν τους δρόμους της κωμοπόλεως αυτής και συνόδευσαν με ένθεο ζήλο το ιερό εικόνισμα της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος πριν τη λιτάνευση του Ι. Εικονίσματος ομίλησε επίκαιρα και διδακτικά για το πρόσωπο της και ευχήθηκε σε όλους πατρικώς, ιδιαιτέρως δε στους κατ’ όνομα εορτάζοντες και εορτάζουσες.

Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γενετείρας του πόλεως του Βασιλικού, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου -Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη – Εφημέριο Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.

Σχεδόν όλο το εκκλησίασμα μετείχε στα Άχραντα Μυστήρια και λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πληθωρική παρουσία και την ένζηλη προσήλωση όλων των πιστών προς τα τελούμενα, ευχήθηκε δε σε όλους εορτίως.

1508xalk.jpg
1508xalk1.jpg
1508xalk2.jpg
1508xalk3.jpg
1508xalk4.jpg
1508xalk5.jpg
1508xalk6.jpg