Η Μητρόπολη Σάμου για το “νήσος Μύκονος”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας με αφορμή το πλοίο «Νήσος Μύκονος» και το συλλαλητήριο κατοίκων του νησιού. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Εξ αφορμής του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας σχετικώς με τις προσεγγίσεις του πλοίου «Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ» στους λιμένες του Νομού μας και ιδιαιτέρως στον λιμένα Βαθέος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος, ευρισκόμενος στην Αθήνα για συνοδικά καθήκοντα διαβεβαιώνει, ότι η Ιερά Μητρόπολις Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην κινητοποίηση αυτή και στηρίζει το αίτημα της απαραιτήτου προσεγγίσεως του πλοίου στον λιμένα του Βαθέος.

Προς τούτο άλλωστε ο Σεβασμιώτατος προσωπικώς, και με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων των ακριτικών μας Νησιών και την μετακίνησή τους με αξιόπλοα και ασφαλή πλοία, από και προς τον Πειραιά, συμμετείχε σε συναντήσεις με αρμοδίους φορείς.

Κατόπιν δε προφορικών αιτήσεων και παρακλήσεων φορέων και απλών κατοίκων των Νησιών μας, ανέλαβε κατά καιρούς πρωτοβουλίες και απέστειλε επιστολές και διαβήματα μετά των Αρχών των Νησιών μας, τόσο στις ακτοπλοικές εταιρείες, όσο και το Υπουργείο Ναυτιλίας τονίζοντας την υποχρέωσή τους να μεριμνούν για τις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών μας Νησιών και την όσο το δυνατόν καλλίτερη εξυπηρέτησή τους με την προσέγγιση των πλοίων σε όλους τους λιμένες των Νησιών μας ανεξαιρέτως.