Ι.Μ. Σύρου: 300 μαθητές προσκύνησαν την Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής (ΦΩΤΟ)

Ολοι οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Μυκόνου, (σε δύο τμήματα) συνοδευόμενοι από την κα. Διευθύντρια του Σχολείου και τους κ.κ. διδασκάλους τους, έφτασαν στο Ι. Μητρ. Ναό της Μεγάλης Παναγιάς για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Τουρλιανής που φιλοξενείται για την περίοδο της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Σύρου, τους μαθητές υποδέχθηκε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος και στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολυαιώνια ιστορία του ιερού εικονίσματος και ξενάγησε τα παιδιά στον Ιερό και ιστορικό Ναό της Παναγιάς της Αγγελοχτισμένης. Ευχαρίστησε την ελλογιμωτάτη κα. Δήμητρα Αγγελοπούλου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και τους κ.κ. διδασκάλους που συνόδευσαν τους μαθητές, για την μετά χαράς αποδεχθείσα πρόσκλησή του.

Τελειώνοντας μετέφερε στους μαθητές τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, και διένειμε, ως ευλογία, μία εικόνα της Παναγίας της Τουρλιανής.