Ι.Μ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ: Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας

Μια δεσποτική Ιερά Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου έλαβε προς συντήρηση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας εκ του Ιερά Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, καθώς και δύο θωράκια με εικόνες και πέντε μικρές εικόνες θωρακίων εκ της Ιεράς Μονής Κηπουραίων.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας έλαβε όλα τα παραπάνω με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της και της υπευθύνου του Τμήματος συντήρησης Αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης της, συνεχίζοντας το έργο της δωρεάν συντηρήσεως περίπυστων Ιερών εικόνων των Ενοριών και των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, κατόπιν συνεννοήσεως μετά του Προέδρου και των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Φάρσων και της Δ. Επιτροπής της Εφορείας δια σχετικού Πρωτοκόλλου παραλαβής παράδοσης προς συντήρηση αυτών στο εργαστήριο της Εφορείας.

«Τό Εκκλ. Συμβούλιο τής Ενορίας Φάρσων, η Ι. Μονή Κηπουραίων καί η Ι. Μητρόπολις εκφράζουμε τήν ικανοποίησίν μας καί τίς ευχαριστίες μας πρός τήν συντηρήτρια κ. Άννα Ζαφείρα καί τόν Προϊστάμενον τής Εφορείας κ. Γρηγόριον Γρηγορακάκην διά τό σημαντικό αυτό έργο πρός τήν Τοπικήν μας Εκκλησία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.