Η Εορτή του Αγίου Παϊσίου στην Ξάνθη (ΦΩΤΟ)

Η ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ

Με πνευματική κατάνυξη εορτάσθηκε η Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Παισίου του Αγιορείτου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου εις τον Αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Ο Γέρων Παΐσιος ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος, ο οποίος πίστευε στο λόγο του Ευαγγελίου, κάνοντας τρόπο ζωής τον μοναστικό βίο και τις διδαχές της ορθόδοξης ασκητικής παράδοσης. Οι εγκύκλιες γνώσεις του περιορίζονταν στο επίπεδο του δημοτικού. Παρ” όλα αυτά ξεχώριζε για την «χαριτωμένη» απλότητά του και την έντονη αγωνία που τον διακατείχε για την βοήθεια των συνανθρώπων του, που αναζητούσαν ένα πνευματικό καθοδηγητή. Ο ίδιος αποτελούσε παράδειγμα ανθρώπου αφιερωμένου στον Θεό, αφαιρώντας τις προσωπικές επιδίωξεις και τα προσωπικά θελήματα. Η υπακοή, η άσκηση, η ταπείνωση, η ευσέβεια, το φιλότιμο και πάνω από όλα η αγάπη και η μακροθυμία, αποτελούσαν τρόπο ζωής για τον ίδιο, αλλά και διδαχές για όσους αποζητούσαν ένα λόγο παρηγοριάς ή κάποια επίλυση προσωπικού προβλήματος.

Την Δευτέρα 11η Ιουλίου 2016 στις 7:00 το απόγευμα εψάλλει ο Εσπερινός της Εορτής του Οσίου, χοροστατούντος του , μετά Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος. Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο Του , αναφέρθηκε στον Βίο και στην προσωπικότητα του Οσίου Παισίου και στα προσωπικά Του Βιώματα και τις εμπειρίες που αποκόμισε απο την επικοινωνία μαζί Του.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Τρίτη 12η Ιουλίου 2016, εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και η Θεία Λειτουργία, μετά Αρτοκλασίας και Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Διονυσίου Σαχπαζίδη ως Εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, Κληρικών και πλήθος κόσμου.

1307XAN (1).jpg
1307XAN (2).jpg
1307XAN (3).jpg
1307XAN (4).jpg
1307XAN (5).jpg
1307XAN (6).jpg
1307XAN (7).jpg