Επίτιμος διδάκτωρ του ΑΠΘ ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος (ΦΩΤΟ)

Με καθυστέρηση μερικών ετών, εξαιτίας αντιδράσεων από μια μειοψηφία, το ΑΠΘ απέδωσε την οφειλόμενη τιμή στον .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : “Σε μία λαμπρή τελετή, την Δευτέρα 15η Ιουλίου 2019, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ο Παναγ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Γρεβενών κ. Δαβίδ, οι Θεοφ. Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος, καθώς και Καθηγητές και Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.

Για την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου ωμίλησαν σχετικώς ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Θεόδωρος Γιάγκου, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης.

Τον έπαινο προς τον Παναγιώτατο Ποιμενάρχη μας εκφώνησε ο Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ποιμαντικό, εθνικό και κοινωνικό έργο του τιμωμένου τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας της τελετής ο Παναγ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ωμίλησε με θέμα «Εκκλησία και Γλώσσα».

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώ