Εκοιμήθη ο π. Σπυρίδωνας Καλομοίρης

Εξεδήμησε εις κύριον σε ηλικία 83 ετών την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Σπυρίδων Καλομοίρης.

Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στον Ι.Ν Υπαπαντής του Κυρίου Βορδόνιας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ο Σεβασμιώτατος στον επικήδειο λόγο του, εμφανώς συγκινημένος, επισήμανε τη βαθιά πίστη του εκλιπόντα στον Θεό, το ήθος, τη σεμνότητα και την πολυετή προσφορά του στην Ενορία Βορδόνιας.

Ο αοίδιμος π. Σπυρίδων Καλομοίρης, του Ιωάννη και της Γεωργίας, γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1938 στην Βορδόνια. Ενυμφεύθηκε το 1965 με την αείμνηστη Γιαννούλα Κυριακάκου, με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα: τον αείμνηστο Ιωάννη και την Γεωργία. Ήταν απόφοιτος της Ειδικής Σχολής Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 18 Αυγούστου 1976, στον Ι.Ν Παναγίας Πορταΐτισσας στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης (Μετόχι Ι.Μ Ιβήρων) και πρεσβύτερος στις 24 Οκτωβρίου του ιδίου έτους, στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ασωπού, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Ιερόθεο. Από τότε και μέχρι την συνταξιοδότησή του, υπηρέτησε με συνέπεια και ταπεινότητα την Ενορία Βορδόνιας. Συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Στις 2 Νοεμβρίου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος του απένειμε το οφίκκιο του Οικονόμου.

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.