Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κολοκυνθούς Καστορίας

Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 18 Μαίου ημέρα της Δεσποτικής Εορτής της Μεσοπεντηκοστής, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Μύρων του Θαυματουργού, στην Κολοκυνθού Καστοριάς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων, και κατά την διάρκειά της εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα. Εν συνέχεια τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία στην εγκαινιασθείσα Αγία Τράπεζα.

Εκτός από τον Εφημέριο Αρχιμ. π. Αγαθόνικο, συμμετείχαν οι Ιερείς π. Ιάκωβος Πνευμονίδης, π. Ελευθέριος Συτιλίδης, π. Χρήστος Ποστεκίδης, οι Διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων, ενώ έψαλε ο κ. Σωτήριος.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, η Πρόεδρος του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας κ. Καλλιόπη Κυριακίδου, ο Πρόεδρος της κοινότητος κ. Αθανάσιος Αθανασίου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Καστοριάς, μαθητές του σχολείου και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος στο τέλος της θείας Λειτουργίας, αφού ευλόγησε τα εορταστικά κόλλυβα του Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε στην λαμπρότητα της ημέρας της Μεσοπεντηκοστής, κατά την οποία εορτάζουμε την Σοφία του Πατρός, τον Υιό και Λόγο του Θεού, στον Οποίο είναι αφιερωμένος ο Ναός της Αγια-Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Εξέφρασε την χαρά του για την όλη λαμπρή τελετή και την θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε κλήρος, άρχοντες, λαός και παιδιά και συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Εφημέριο π. Αγαθόνικο και τους συνεργάτες του.

Τέλος ο Εφημέριος της Ενορίας, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, του δώρισε ένα πετραχήλι και αρχιερατικό ωμοφόριο εκ μέρους όλης της Ενορίας.

Ήταν μια λαπρή ημέρα για την Ενορία και για την Μητρόπολή μας.

Για φωτογραφίες κάνετε κλικ ΕΔΩ