Ευχές κι ευλογία του Μητροπολίτη Κορίνθου σε μαθητές Γυμνασίου (ΦΩΤΟ)

Εβδομήντα περίπου και μαθήτριες της Α’ Tάξης του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου με τον Διευθυντή του κ. Μάριο Γεωργιάδη, Θεολόγο, και τους συνοδούς τους Καθηγητές κ. Κωνσταντίνο Βασίλα, Θεολόγο, κ. Σωτηρία Χριστινίδου, Φιλόλογο, κ. Μαρία Νικολαΐδου, Μαθηματικό, επισκέφθηκαν τον σήμερα Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, στους χώρους του Επισκοπείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ευθύς αμέσως από την επίσκεψη, που είχαν πραγματοποιήσει στο Γηροκομείο Ανδρών στα πλαίσια της ενημερώσεως τους, της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης προς τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό.

Τα παιδιά είχαν εκφράσει την επιθυμία να γνωρίσουν από κοντά τον Πνευματικό τους Πατέρα και επικεφαλής των Φιλανθρωπικών δράσεων της Ι. Μητροπόλεως, ώστε να υποβάλλουν τα σέβη τους, να λάβουν την ευλογία του αλλά και να συζητήσουν μαζί του.

Σε πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης δέχθηκε τα παιδιά, τα συνεχάρη για την σημερινή τους επίσκεψη στο Γηροκομείο Ανδρών, όπου είχαν επικοινωνία με τους γέροντες που εγκαταβιώνουν εκεί και παίρνοντας αφορμή απ᾿ αυτή τους την πράξη τους μίλησε για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον πλησίον μας αλλά και γενικότερα τους ανθρώπους, που συναντούμε καθημερινά στην ζωή μας. Αναφέρθηκε σε έννοιες όπως η φιλία, η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινότητα ακόμα και από την παιδική του ηλικία, γεγονός που ικανοποίησε πολύ τα παιδιά.

Πριν κατευθυνθούν οι μαθητές προς την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως μας «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» για να προσφέρουν από το υστέρημα τους τρόφιμα που οι ίδιοι συνέλεξαν, ο Σεβ. Ποιμενάρχης τους έδωσε από μια μικρή ευλογία, ως ενθύμιο της επισκέψεως τους, ένα μικρό κέρασμα και τους διηγήθηκε την ιστορία της «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟΥ» Αίθουσας, της πρώην Ιερατικής Σχολής και του Επισκοπείου, ενός οικοδομικού συγκροτήματος, το οποίο αποτελεί κόσμημα και σημείο αναφοράς για την πόλη της Κορίνθου, καθιστώντας τους, κατ’ αυτόν τον τρόπο, γνώστες, κοινωνούς και συμμέτοχους ενός σημαντικού μέρους της Κορινθιακής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και της ζωής της πόλεως, ευχηθείς στους μαθητές, στους γονείς και στους καθηγητές Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα.