Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Σπάρτης Ευστάθιο (ΦΩΤΟ)

Το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρεμαστής συνεπικουρούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου πατρός Δημητρίου Γεωργαντώνη, ο οποίος θα διακονήσει την Ενορία Κρεμαστής. Στην σύντομη ομιλία του ο νέος πρεσβύτερος ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό που τον αξίωσε να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο καθώς και τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, αλλά και για την ύψιστη τιμή να τον εντάξει στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας, ώστε να υπηρετήσει το χωριό του που τόσο αγαπά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης από την πλευρά του συμβούλευσε πατρικά τον π. Δημήτριο για τον τρόπο που θα πρέπει να επιτελεί το λειτούργημά του. Επισήμανε ότι ο κληρικός πρέπει να διακρίνεται από βαθιά πίστη στο Θεό, ταπεινοφροσύνη και θυσιαστική αγάπη για το ποίμνιό του. Ακολούθως επαίνεσε τον χειροτονηθέντα για το ήθος, την πνευματική ζωή του, την χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει, αλλά και για την σημαντική απόφαση που πήρε σε μία ώριμη περίοδο της ζωής του. Ολοκληρώνοντας του υπενθύμισε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα του σε ό,τι του ζητήσει”.