“Ανθρώπινο πρόσωπο και έμφυλες ταυτότητες” – Ομιλία στη Ι.Μ. Ιερισσού (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του και με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η Ιερά Μητρόπολις Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Γονέων και τον Σύνδεσμο Ορθοδόξων Νέων, οργάνωσαν εκδήλωση την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Δήμου με θέμα: «Ανθρώπινο πρόσωπο και ».

Μέσα στη θεματική αυτή έγιναν οι παρακάτω ομιλίες:
• «Η αξία του ανθρώπου κατά τον ιερό Χρυσόστομο» από τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Μαιδώνη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως
• «Το πιο άτιμο πάθος κατά τον ιερό Χρυσόστομο» από τον Αγιορείτη ιερομόναχο π. Βενέδικτο Νεοσκητιώτη.
• «Επιστημονική απάντηση στην σκόπιμη σύγχυση των δύο φύλων» από τον κ. Δημ. Τσαντήλα καθηγητή Ιατρικής-Θεολόγο.

Τις εισηγήσεις έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης τονίζοντας «την ανάγκη, να ομολογήσουμε χωρίς φόβο την θέση της Εκκλησίας. Αυτό το έκανε πάντοτε η Εκκλησία κηρύττοντας μετάνοια χωρίς να διασύρει τον αμαρτωλό άνθρωπο», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Την εκδήλωση παρηκολούθησε πλήθος χριστιανών εκδηλώνοντας την συμπαράσταση του στην πρωτοβουλία της Μητροπόλεως να αντισταθή στην απαξίωση του ανθρώπου από τα σύγχρονα νομοθετήματα και ευχόμενοι «χρονιά πολλά» στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο.

Το παρών έδωσαν οι Εφημέριοι Αρχιμ. Παΐσιος Σουλτανικάς, Αρχιμ. Δωρόθεος Ζέρβας, Αιδ. Νικόλαος Χαλκιάς, Αιδ. Κων/νος Αγούλας, Αιδ. Γεώργιος Τρικκαλιώτης, οι Περιφερειακοί Συμβουλοι κ. Κατερίνα Ζωγράφου και Στυλιανός Βαλιάνος, ο τ. Αντιδήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη κ. Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Ζυγούρης, ο τ. Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημ. Καραμανώλης. Παρόντες ήσαν πολλά μέλη της Πρωτοβουλίας Γονέων και του Συνδέσμου Ορθοδόξων Νέων από τις Ενορίες της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια δεξιώθηκαν όλοι στην αίθουσα τελετών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στον Ναό της Παναγίας του Ακαθίστου του Ιδρύματος Αγάπης. Με τον λειτουργικό αυτό και αγωνιστικό τρόπο εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Μητρόπολη Ιερισσού.

Διαβάστε την ομιλία του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου εδώ