Αγιασμός στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών (φωτο)

Mε επιτυχία διεξήχθη χθες το απόγευμα το παγκόσμιο συνέδριο Κρητών με τίτλο ”Οι Κρήτες στον κόσμο 1913-2013”.

Στο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε στις 19:00 το απόγευμα Αγιασμός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στη συνέχεια παρουσία πλήθους κόσμου και αρχών του τόπου άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου όπου κράτησαν μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Κατόπιν ακολόυθησε δείπνο στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου τους υποδέχθηκαν  εκεί ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο και Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη και την αδελφότητα της Μονής.

Στο χαιρετισμό του τόσο  ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος όσο και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής  ευχαρίστησαν με θερμότατα λόγια αγάπης τους Κρήτες του εξωτερικού, για την μεγάλη αρωγή που προσφέρουν κατά καιρούς στην Μητρόπολη μας στηρίζοντας το κοινωνικό έργο των Συσσιτίων μας.

Συγκινητική η στιγμή που η κ. Άννα Γιαννούλια Ξηρουχάκη προσέφερε εκ μέρους της Παγκρητικής Ένωσης  στην Μητρόπολη μας,  μία επιταγή των 20.000€ για το Κεντρικό Συσσίτιο της Μητροπόλεως μας. Στη σύνέχεια πραγματοποιήθηκε και άλλη μία προσφορά από τη νεολαία Κρητών, με το ποσό των 3000€ πάλι για την ενίσχυση των Συσσιτίων της Μητροπόλεως μας.

Τις επιταγές παρέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας που απουσιάζει στην Κάλυμνο, την ανθρωπιστική κίνηση για τους αναγκεμένους αδελφούς μας, αφιερώνοντας τους την αγαπημένη μαντινάδα του Σεβασμιωτάτου μας: μακρυά σας κι αν βρισκόμαστε η σκέψη μας κοντά σας, δάκρυ μέσα στον πόνο σας και γέλιο στη χαρά σας!

alt
alt
alt
alt
alt