Τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο ανακαινισμένο παρεκκλήσι της Αναλήψεως στην Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο της Αναλήψεως στην Καλαμπάκα, στο οποίο έχει γίνει ολοκληρωτική ανακαίνιση.

Χθες Τετάρτη 8 Ιουνίου, παραμονή της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Πριν τον Εσπερινό τελέστηκε η τελευταία Πασχάλιος ακολουθία στην οποία ακούστηκαν τα τελευταία «Χριστός Ανέστη» και ακολούθησαε Αγιασμός για το καινούργιο οικοδόμημα του παρεκκλησίου της Αναλήψεως.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια ενώ η πόρτα του ναού ήταν κλεισμένη ακούστηκε: «Ἂρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης. Τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης; Κύριος τῶν δυνάμεων αὐτός ἐστιν ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης». Τότε η πόρτα άνοιξε και ο κ. Σεραφείμ, οι κληρικοί και οι πιστοί εισήλθαν στο ναό.

Στο τέλος του Εσπερινού λίγα λόγια για την ανακαίνιση είπε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας, στον οποίο ανήκει ενοριακά το παρεκκλκήσιο, π. Δημήτριος Σπυρόπουλος. Ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην ανακαίνιση του παρεκκλησίου και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ.

Μετά τον π. Δημήτριο ο κ. Σεραφείμ είπε ότι το συγκεκριμένο παρεκκλήσι της Αναλήψεως του Κυρίου έγινε με πολύ κόπο και μετά από πολλές δυσκολίες. Έπρεπε να γίνει γιατί ήταν ετοιμόρροπο. Είναι μια όαση γαλήνης, είπε ο κ. Σεραφείμ, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Υπάρχουν, είπε, πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και με τη βοήθεια των πιστών είναι σίγουρος πως το παρεκκλήσι θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα.