Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Μητρόπολη Μαρωνείας (φωτο)

Το πρωί της Πέμπτης, 15ης Μαίου 2014 η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, διερχόμενος από την πόλιν της Κομοτηνής, επεσκέφθη το Μητροπολιτικόν Μέγαρον της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, όπου εν κλίματι ενθουσιασμού και χαράς εγένετο δεκτός εις τον αύλειον χώρον αυτού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, παρουσία των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών, ως και της Αεροπορίας, καθώς και των Πρυτανικών Αρχών, διδασκόντων και διδασκομένων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, χορού Ιεροψαλτών, του Ιερού Κλήρου και ευσεβούς Λαού.

Ευθύς μετά την υποδοχήν ανεπέμφθη υπό του Μακαριωτάτου σύντομος δέησις και οδηγήθη εις την αίθουσαν του Θρόνου, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων προσεφώνησε καταλλήλως τον υψηλόν επισκέπτην και του ενεχείρησε ως ενθύμιον βακτηρίαν προς υποστηριγμόν του ιεραποστολικού Αυτού έργου.

Ακολούθως, τον Μακαριώτατον προσεφώνησε εκ προσώπου των κατοίκων της περιοχής ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γεώργιος Πετρίδης, ο οποίος ευχαρίστησε διά την ευκαιρίαν αυτήν και την μεγάλην ευλογίαν και επεσήμανε τους δεσμούς της πόλεως μετά του Πατριαρχείου εξ αιτίας του μεγάλου ευεργέτου του Καίρου και του Πατριαρχείου, Κομοτηναίου Νέστορος Τσανακλή και προσέφερε ως δείγμα ευγνωμοσύνης τοπικά προιόντα.

Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον επιχώριον Μητροπολίτην κ. Παντελεήμονα διά την υποδοχήν και την αγάπην του προς το Πατριαρχείον και ηττήσατο την προσευχήν πάντων διά τον επιστηριγμόν και την συνέχισιν του ιεραποστολικού έργου, εν αισθήμασι δε ευγνωμοσύνης ενεθυμήθη το πρόσωπον του μεγάλου ευεργέτου, όπως τον εχαρακτήρισε, Νέστορος Τσανακλή και εδεσμεύθη διά μίαν ετέραν επίσκεψιν.

Να σημειωθή ότι τον Μακαριώτατον εσυνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Μελέτιος Κούμανης, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης.
 
ala2.JPG
ala3.JPG
ala4.JPG
ala5.JPG
ALA6.jpg