Με λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Άγιος Εφραίμ στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού εόρτασε η τοπική Εκκλησία την Πέμπτη της Διακαινησίμου στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λαμία.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου. Στην Θεία λειτουργία εκήρυξε ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στη ζωή και μαρτύριο του Αγίου Εφραίμ, επισημαίνοντας ότι ο Άγιος Εφραίμ είναι ένας μεγαλοφωνότατος Ιεροκήρυξ, ο οποίος με τα αναρίθμητα θαύματά του, ενισχύει τους πιστούς και τους προετοιμάζει για να δεχθούν στην καρδιά τους τον Χριστό. .

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ, το οποίο εδώρησε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη η μακαριστή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Οσίου Εφραίμ, Μακαρία Δεσύπρη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση των ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Κέντρου.

Η θεμελίωση του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ έγινε το 2000, τα θυρανοίξια τελέσθηκαν στις 16 Απριλίου του 2004 και τα Εγκαίνια στις 24 Ιουνίου 2012 από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη και αποτελεί από τότε πόλο έλξεως για πολλούς χριστιανούς που σπεύδουν καθημερινά να προσκυνήσουν το θαυματουργό νεοφανή Άγιο. Ο Ναός του Αγίου Εφραίμ έχει μαρμάρινο προσκυνητάριο, τέμπλο και δεσποτικό θρόνο και αγιογραφήθηκε από μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλας Πατρών.