Η μνήμη του Αγίου Νικολάου του νέου στη Λαρύμνα (φωτο)

Στο νησάκι που βρίσκεται στον κόλπο της Λάρυμνας, όπου και η βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ, εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών η μνήμη του Αγίου Νικολάου του νέου.

Το πρωί της Παρασκευής 9 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, οι Ιερείς και ο λαός από την παραλία της Λάρυμνας μεταφέρθηκαν με πλοιάρια στο νησί, όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στο μικρό παλαιό Εκκλησάκι και στο τέλος η αρτοκλασία στο μεγάλο προαύλιο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του, που βρέθηκε κοντά στο ποίμνιο αυτής της περιοχής αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Νικολάου του νέου και εκάλεσε όλους να συνεχίζουν τις ιερές παραδόσεις και να μένουν αμετακίνητοι στη πίστη.

Αυτός είναι ο μεγάλος θησαυρός, που θα μας πλουτίσει πνευματικά και θα μας βγάλει από την πολυμέτωπη κρίση όπως ρητά μας λέγει ο Κύριος «ζητεῖτε δέ πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί τήν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καί ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν».

Στην διανομή του Αντιδώρου οι χριστιανοί δεν έβρισκαν τρόπους για να εκφράσουν την χαρά τους για την παρουσία του Μητροπολίτου και τις ευχαριστίες τους που ετίμησε την τοπική εορτή.

Μετά το παραδοσιακό κέρασμα πάλι επιβιβάσθηκαν στα πλοιάρια και επέστρεψαν στο Λιμάνι της Λάρυμνας.

Για τον Σεβασμιώτατο ο Λιμενάρχης κ. Παΐσιος και ο Εφημέριος π. Γεώργιος είχαν διαθέσει ειδικό σκάφος με το οποίο τον μετέφεραν.

Όταν έφθασαν στην Λάρυμνα ο Σεβασμιώτατος με τους Ιερείς επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας και από εκεί αναχώρησαν για την Λαμία.

Στην Θεία Λειτουργία στο νησί παρέστησαν ο Πρόεδρος του Μαρτίνου, της Λάρυμνας και πολλοί υποψήφιοι της περιοχής, έψαλλαν δε νέοι από τη Μαλεσίνα και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Ως ευλογία ο Σεβασμιώτατος εδώρισε στο Λιμενάρχη και στους καπεταναίους των πλοίων από μία σμάλτινη εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Η Ποιμαντική αυτή επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στη νοτιότερη περιοχή της Μητροπόλεως εκτός από την τιμή προς τον Άγιο Νικόλαο τον νέο και την ενίσχυση της Παραδόσεως, με την παρουσία είχε και ένα άλλο σκοπό.

Να εκφράσει την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ για την διατήρηση του εργοστασίου στην περιοχή.

la2.jpg
la3.jpg
la4.jpg

 

la5.jpg