Εορτή Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το Γενέθλιον του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλειου και Τιμίου Προδρόμου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου.

                Την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία με τη συμμετοχή των ιερέων των όμορων ενοριών και πολλών πιστών της περιοχής. Ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνος. Το Θείο Λόγο κήρυξε στο τέλος του εσπερινού ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης.

                Την κυριώνυμο ημέρα 24 Ιουνίου στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

                Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναφερθείς εκτενώς στο σπουδαίο γεγονός της συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου όπως αυτό μας το αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Στην συνέχεια ωμίλησε για τα διδάγματα που απορρέουν μέσα από αυτό το γεγονός. Την ευλάβεια από την οποία διακατεχόταν ο Προφήτης Ζαχαρίας και η Ελισάβετ, την πίστη στο Θέλημα του Θεού και την Υπακοή τους σε αυτό. Τέλος ευχήθηκε σε όλους ο Τίμιος Πρόδρομος να πρεσβεύει στον Κύριο υπέρ της Σωτηρίας όλων.

                Αμέσως μετά ακολούθησε κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.