Συνοδικός Εσπερινός, εχθές, στην Κόρινθο

Στις 28 και 29 Ιουνίου η Εκκλησία της Κορίνθου, εορτάζει τον Πολιούχο της, Απόστολο Παύλο. Στο επίκεντρο των πνευματικών εκδηλώσεων βρίσκεται ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Έτσι και φέτος με θρησκευτική λαμπρότητα  εορτάστηκε η ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012,  τελέσθηκε  στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, Πανηγυρικός  Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο  Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών  και  Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την συμμετοχή των  Ιεραρχών, μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Ζυχνών και Νευροκοπίου… κ. ΙΕΡΟΘΕΟ,  Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ,  Κερκύρας κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ,  καθώς και από τούς προσκεκλημένους Αρχιερείς ,του  Μητροπολίτου  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ, Κάτω Δουνάβεως κ. ΚΑΣΣΙΑΝΟΝ, από το Πατριαρχείο Ρουμανίας, του Βρεσθένης  κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, του Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ,του  Νεαπόλεως  κ. ΒΑΡΝΑΒΑ, Κορίνθου ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, καθώς και των  Επισκόπων  Επιδαύρου κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, Σαλώνων κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Θαυμακού  κ. ΙΑΚΩΒΟΥ και του Διαυλείας  κ. Γαβριήλ.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου, καθώς και των Ιερών Λειψάνων των Κορινθία  Αγίων σε όλη την πόλη προς ευλογία των κατοίκων και των επισκεπτών. Παρών οι τοπικές Αρχές και στρατιωτικές αρχές της πόλης ,καθώς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης.