Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ελευθερίου Οδού Αχαρνών (ΦΩΤΟ)

Του Χρυσοβαλάντη Παππά- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Σήμερα 14 Δεκεμβρίου 2018 στον Άγιο Ελευθέριο Οδού Αχαρνών τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θεσπιών επί τη μνήμη των Αγίων Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας με συμμετοχή πλειάδας Ιερέων. Καλλικέλαδοι χοροί Ιεροψαλτών απέδωσαν μεγαλόπρεπα τροπάρια και ύμνους του Ιερομάρτυρα Αγίου Ελευθερίου και της μητρός του Ανθιας.

Ο Θεοφιλέστατος κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου αλλά εστίασε ιδιαιτέρως στο συγκλονιστικό πρόσωπο της μητέρας του, Αγίας Ανθιας πρότυπο Ορθόδοξης μάνας. Μια μάνα που χάρισε το παιδί της στο Χριστό και δεν το χρησιμοποίησε για δικό της όφελος. Μια μάνα που είδε το μοναχογιό της να θυσιάζεται για τον άνθρωπο και για τον Χριστό χωρίς να διαμαρτυρηθεί. Αντίθετα έδωσε την ευχή της στο παιδί της που όδευσε στο μαρτύριο.

Έτσι το συμπέρασμα είναι πως δε γίνεται Χριστιανός χωρίς Μαρτύριο!!

Στη συνέχεια προχειρησε ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών τον Αρχιμανδρίτη π Νικόδημο Καβαρνό σε πνευματικό πατέρα.
Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ οι εκδηλώσεις της ενορίας θα συνεχίσουν με ομιλίες και αγρυπνίες έως τις 20 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα το απόγευμα θα μιλήσει στο Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.