Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε Μετόχιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα

Μετόχιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα επισκέφθηκε στις 28 Μαΐου 2012 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη ειρηνική επίσκεψη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Εκ μέρους του Πατριάρχου της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνατίου τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο προσφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Φιλιππουπόλεως Νήφων, εκπρόσωπος αυτού στη Μόσχα.

Αφού ευχαρίστησε για το χαιρετισμό ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος διαβεβαίωσε για τις προσευχές του υπέρ του Πατριάρχου Ιγνατίου ευχόμενος ο υπό την οιακοστροφία του λαός να ξεπεράρχει τις σημερινές δυσκολίες… οφειλούμενες στις συγκρούσεις στη Συρία.

Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε για την επίσκεψή του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας τονίζοντας ειδικότερα ότι: «Ο Ρωσικός λαός πάντα ήταν στο πλευρό του Ελληνικό λαού σε πλέον δύσκολες εποχές της ιστορίας του. Είμαστε ευγνώμονες στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο για τη θαυμάσια φιλοξενία».

Τη συνοδεία του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμο απάρτισαν μέλη της Ελληνικής αποστολής, ο Επίσκοπος Ποντόλσκ Τύχων, Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας, ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ. Επίσης παρέστησαν ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Κυρήνης Αθανάσιος, εκπρόσωπος του Παναγίου Τάφου στη Μόσχα Αρχιμανδρίτης Στέφανος Ντισπυράκης, Πρέσβεις διαφόρων χωρών, κοινωνικοί παράγοντες.